Iniciatives actuals

Obriu aquest enllaç , es d’un article de l’Independent de lectura molt recomenable

t.ly/TwOfh

Fa referència a la darrera denúncia a l’alcalde Albiol per el cas Virginius i la revelació de les seves dades hospitalaries

I SEGUIM SENSE UN MENJADOR SOCIAL I SENSE UN ALBERG PER A EMERGENCIES D’HABITATGE I SENSELLARISME !!!!!

16 de març de 2025

 Expulsats de tot arreu 

Darrerament hem conegut la notícia de les protestes d'alguns veïns per la situació de degradació que estava patint una plaça de la nostra ciutat, a causa de les persones sense sostre que hi pernoctaven. La guàrdia urbana, fent-se ressò de la protesta, l'endemà els va desallotjar de la plaça. 

Com a grup de suport a les persones sense sostre, un dels col·lectius més vulnerables, si no el més, de la societat, entenem lògicament la protesta dels veïns, ja que el carrer no és un lloc perquè ningú hi dormi, i és comprensible que els espais públics pateixin un deteriorament inevitable, així com les persones que viuen al carrer inevitablement es deterioren i es degraden a tots els nivells, físics, emocionals. 

Deixant clar, doncs, el nostre enteniment de la protesta veïnal, hem d'explicar que, evidentment, la solució no és el desallotjament de la plaça, sinó la creació d'albergs socials i centres d'emergència habitacional, serveis als quals estem obligats per llei. 

Perquè, si ho pensem bé, aquestes persones desallotjades de totes les places on busquen refugi del fred, de la pluja, de les agressions i els robatoris nocturns als quals es veuen sovint sotmeses, no desapareixeran, encara que de vegades sembla que aquesta sigui la intenció: que, cansades de ser expulsades de tot arreu, emigrin a barris i poblacions veïnes, on el problema continuarà, però això sí, lluny de la nostra mirada. 

No perdem de vista que estem parlant d'éssers humans, amb una història darrere, i que es veuen expulsats de tot arreu; a cap de nosaltres ens agradaria trobar-nos en aquesta situació. 

És com netejar la casa i posar la brossa sota la catifa. Qualsevol persona assenyada comprèn que la solució no és el desallotjament, sinó donar-los un lloc digne on viure, que, segons la nostra Constitució, és un dret bàsic de tots els ciutadans. 

Algunes de les persones que han estat desallotjades recentment de la plaça esmentada ja ho van ser en el seu moment de l'únic alberg de què disposava Badalona, Can Bofí, després del seu tancament; després van ser desallotjades de la plaça de l'ajuntament, després novament de la plaça on es trobaven actualment, i després van marxar a un altre parc veí, on no hi havia cap refugi contra el fred i la pluja, motiu pel qual van tornar per segona vegada a la plaça d'on han estat ara, novament, desallotjades. 

Tots tenen problemes de salut, alguns són ancians, els deixarem morir al carrer? D'altres són immigrants als quals no se'ls permet treballar perquè la llei d'estrangeria no ho permet. Alguns cauen en l'alcoholisme, i podem observar amb els nostres propis ulls com el carrer destrueix les persones. 

Perquè, no ho oblidem, no són brossa que per la nit la GU neteja, SÓN PERSONES, com nosaltres, i ningú no sap mai en quines circumstàncies es pot trobar demà. 

Segons la Taula de Sense Llar de Badalona, aquesta ciutat ha duplicat el nombre de persones sense sostre en dos anys, moltes vegades com a conseqüència de la precarietat laboral i d'habitatge, així com dels desnonaments continus, una mitjana de seixanta al mes, que tenen lloc a la ciutat. 

Reclamem, doncs, mesures a llarg termini que solucionin veritablement el problema de les persones sense sostre a la ciutat, tant per als veïns com per a les persones afectades pel fet de no tenir un sostre on dormir. 

Grup de Suport a persones sense sostre (Badalona Acull) 

Març 2025 

Passades festes tornem a reempendre les activitats, doncs malauradament per les persones vulnerables tots els dies han de procurar per la seva supervivència. El nostre alcalde ha patit una petita derrota però segueix guanyant la seva guerra particular caracteritzada per l’aporofobia i els prejudicis racistes de “neteja de Badalona”. Continuen els desnonaments, la criminalització de les ocupacions i desallotjaments d’assentaments sense donar cap alternativa de solució per a les víctimes inocents. Seguim sense un alberg per a emergències i sense mejador social. De l’operació fred per a les persones sense llar millor no parlar. Qué seria de tot plegat sense la tasca ingent de les entitats socials i el compromis de tants voluntaris????

Malgrat tot la bona noticia ha sigut l’exit del calendari d’advent amb molta participació i premis. La xarxa i el coneixement de les entitats va millorant malgrat les dificultats. UN BON ANY 2025 PER A TOTHOM !!!!

Posant un punt reivindicatiu en el 25 aniversari de la “Sopa de pedres”

Probablement acabarem el 2024 sense operació fred, sense proposta de menjador social i sense reobertura de Can Bofí vell (sense alberg per emergències) Badalona es confirma com la pitjor ciutat gran del maresme en aquests aspectes. L’Ajuntament te altres prioritats.

Preparant la campanya de Nadal el proper 22 de novembre l’Ajuntament farà la inauguració de l’arbre de la plaça de la vila. Les despeses seran de centenars de milers d’euros (inclós el famós arbre gegant com l’any pasat)

De mentres TENIM 248 PERSONES DORMINT AL CARRER A BADALONA!!

QUINA VERGONYA !!!

En el nostre dia a dia hem acceptat com a normal un fenòmen creixent: el Sensellarisme.
Al coincidir amb alguna persona que viu o dorm al carrer, amb sort, l’única interacció que tindrem amb ella serà donar part de la xavalla que duguem a sobre. Que ja els hi va bé.

Poques persones pensem en també en posar un parèntesi a la seva soletat, una paraula, un gest... Però clar la pobresa, és lletja, bruta, desdentada,mal vestida, en alguns casos, fa olor a orins, a vi... Ens incomoda i espanta i finalment ens allunya.

Aquest fenòmen creixent té mala, o nul·la resposta, per manca de recursos o de voluntat.

Manca de voluntat escandalosa és el cas de l’Ajuntament de Badalona, amb uns 200 milions d’euros al calaix, es permet incomplir la llei al no disposar de cap recurs com un alberg, o un menjador social.
Va tancar sense alternativa Can Bofí Vell, l’únic servei de pernoctació del que disposava la ciutat.
Ha expulsat amb amenaces policials als antics usuaris d’aquest centre, que dormien a la Plaça la Vila com a protesta, exigint una solució. Els obliga a mal viure en un lloc amagat per a invisibilitzar-los.

Quan el mateix Alcalde paga habitacions en pensions, per uns dies, a alguns afectats per allunyar-los de la ciutat on van nèixer, Badalona. Quan el mateix Alcalde en un Plé ridiculitza, pel seu aspecte físic, a una dona sense sostre. Quan l’Alcalde menysté a l’oposició i se’n riu d’ella quan li reclamen una solució per aquesta greu situació, amb més de 200 persones sense sostre a la ciutat. Quan la Regidora de Serveis Socials, en un Plé, dona xifres inexactes sobre el Sensellarisme. Quan l’Alcalde llegeix publicament un informe médic d’un difunt que dormia al carrer. Quan la Regidora de Serveis Socials es nega a rebre a tres ciutadans preocupats per aquesta greu sotuació. Quan pràcticament tot el Govern Municipal es passa els Plens amb el mòbil a les mans, xatejant o jugant.
Quan tot això passa, queda clar que a l’actual Govern de Badalona, malgrat arbres colosals i mega pantalles, li importa un bledo la ciutadania més vulnerable de Badalona. Agost de 2024. Pep Palau

https://www.publico.es/public/seguretat-veinal-pretext-d-albiol-per-perseguir-pobresa-badalona.html

https://independentbadalona.cat/setmanari/opinio/278-la-pobresa-no-agafa-vacances

Us recomanem la lectura d’aquests dos articles fruit del treball del companys de Badalona Acull i del grup de suport a les persones afectades pel tancament de Can Bofí Vell.

AGOST DE 2024

LA POBRESA I LA VULNERABILITAT DE MOLTES PERSONES DE BADALONA NO FA VACANCES. NOSALTRES TAMPOC. ESTEM PREPARANT EL RETORN A LA LLUITA PEL SETEMBRE

Dos imatges per reflexionar sobre el fracàs de la política social municipal

Aixi anem a Badalona 29/6/2024

LA POLÈMICA INTERVENCIÓ EN EL PLÈ DE BADALONA ACULL

ANGELINA LECHA 1 DE JULIOL DE 2024

Companys sense papers que es busquen la vida per regularitzar la seva situació.

Es mereixen el nostre recolçament i ajuda

La sessió informativa sobre les causes i conseqüencies del sensellarisme va ser un exit de participació i comprensió sobre els problemes plantejats, amb dos idees principals:

Es un plantejament racista i xenòfob la generalització de sensellars i ocupes com a delincuents i incívics.

Deixar a Badalona sense cap equipament per a emergències habitacionals i abandonar als usuaris de nou al carrer no es defensar a tots els veïns sino discriminar-los per criteris de pobresa, malaltia i vulnerabilitat.

Entre els assistents hi era el defensor del ciutadà de Badalona

Continuarà aquest fracàs total de la política social municipal ????

Badalona AV del Centre 18 de juny de 2024

El 8 de juny va morir Virgínius, un home que durant molt  de temps va estar deambulant pels carrers de Canyadó,  fins que va instal·lar-se al caixer de CaixaBank, situat al  carrer Pomar de Baix. 

Virgínius, si bé per alguns veïns suposava un problema,  per altres formava part de la seva quotidianitat i fins i  tot l’ajudaven. 

Era natural de Lituània i, moltes vegades, havia  manifestat que volia tornar al seu país, però no era fàcil  trobar els recursos necessaris donada la seva situació de  sensellarisme. 

Donat el seu estat de salut, no explicarem l’odissea que  va suposar per alguns veïns i veïnes l’aconseguir el  traslladessin a un hospital per ser atès i, sobretot, per  evitar que morís al carrer.  

Tenim informació sobre les persones mortes o els  accidents que ocorren en domicilis particulars, centres  sanitaris i altres llocs i això ens ajuda per a la prevenció  i la resposta adequada en situacions d'emergència. 

A Catalunya, per exemple, existeixen procediments  establerts per a la notificació d'accidents laborals i  l'assistència sanitària, que inclouen la definició  d'accidents laborals, els protocols de notificació i els  circuits d'assistència sanitària segons el règim de la  Seguretat Social al qual estigui adscrit el treballador.  

A més, els drets i deures dels usuaris dels serveis de  salut són clarament definits, incloent l'accés a l'atenció  sanitària sense discriminació, la confidencialitat de la  informació personal i genètica, i el dret a ser informat i  donar consentiment informat.  

Ara bé, ja no és tant fàcil tenir informació sobre els  suïcidis, un problema de salut pública que pot ser  previngut amb l'ajuda de professionals i el suport de la  comunitat, tanmateix és important destacar que el  suïcidi no és resultat d'una única causa, sinó que sovint hi  ha factors de risc múltiples com trastorns mentals,  experiències traumàtiques, o situacions de crisi personal.  Per això, la prevenció del suïcidi hauria de ser una  prioritat de salut pública, si bé requereix l'esforç  conjunt de tota la societat. 

La problemàtica del sensellarisme és una altra realitat  que afecta a persones de tot el món. A Barcelona, per  exemple, s'ha documentat que més de 1.200 persones  viuen al carrer i més de 4.200 persones es consideren  

sense llar, incloent aquelles que viuen en assentaments,  albergs o altres tipus d'allotjament. 

A Badalona, també hi ha més d’un centenar de persones  vivint al carret i molts altres que viuen en  

infrahabitatges, naus abandonades o locals inapropiats.  Malauradament, la falta de visibilitat d’aquestes  persones degut, en gran part, perquè l’administració, com  és el cas de Badalona, els neguen els drets més bàsics, és  un gran problema per a la seva assistència i protecció.  

Moltes vegades, les persones sensellaristes no tenen  accés a serveis bàsics com l'atenció mèdica, i això pot  conduir a conseqüències greus, incloent la mort.  

Tot i que no hi ha dades exactes sobre el nombre de  persones sensellaristes que moren diàriament al carrer,  aquesta situació reflecteix una crisi humanitària que  requereix una resposta urgent i coordinada de les  administracions i la societat en el seu conjunt.  

Encara que hi ha entitats socials que treballen  incansablement per oferir suport i recursos a aquestes  persones, no és suficient i queda molt per fer per  garantir que cap persona hagi de viure o morir al carrer. 

No hem d’oblidar que el dret a una vida digna és un  principi fonamental reconegut internacionalment, que  implica que totes les persones haurien de tenir accés a  un nivell de vida adequat que inclogui alimentació, roba i  refugi, així com a la protecció social en circumstàncies  com la invalidesa, la viudetat, l'atur o la vellesa.  

La defensa d'aquest dret implica també el compromís  dels governs per evitar situacions d'injustícia, 

discriminació, violència o explotació que atemptin contra  la dignitat humana.  

En aquest sentit, les administracions tenen la  responsabilitat de crear polítiques i programes que  promoguin la inclusió social i evitin que les persones es  vegin forçades a viure al carrer, proporcionant recursos  i suport per a aquells que es troben en situació de  vulnerabilitat i assegurar així que els drets humans  siguin una realitat per a tothom, sense excepció. 

Pedro Jesús Fernández 

Els afectats pel tancament de Can Bofí Vell continuen al carrer.

S’han fet concerts solidaris, recollides de signatures, caixa de solidaritat, hospital de campanya per atendre les cures, l’AV de Sant Antoni de llefià els va convidar al sopar conmemoratiu i solidari on van poder expresar els seus sentiments i vivències.

Ja porten tre setmanes, ells continuen reivindicant una solució. L’Alcalde Albiol els ignora

Fins a cuan ?

Des d’aquí tornem a agraïr tantes mostres d’altruisme i solidaritat

Badalona Acull us dona a totes les gràcies

Seguirem defensant els seus drets i la seva dignitat.

9 de juny de 2024

Ple municipal del 3 de juny

No hem pogut tenir torn de paraula, estavem com a públic.Ens han registrat a la entrada, pero vem poder protestar mostrant cartells. Per l’Abiol els temes urgents son : el funcionament dels semàfors i l’entitat subvencionada que te cura dels gats a la ciutat (amb tot el respecte per ells i la seva feina) els sense sostre no son prioritat per l’alcalde mes aviat molesten i fan nosa

El grup de suport a les persones afectades de Can Bofill comparteixen activitats lúdiques amb aquestes persones per poder alleugerar l’angoixa i l’estrés que pateixen.

30 i 31 de maig , 1 i 2 de juny de 2024

Aviat farà un mes d’aquesta vergonyosa situació

Dijous 30 de maig de 2024

Manifestació a la plaça de la Vila de famílies i treballadors dels centres de GERMINA, compartint espais amb els desnonats de Can Bofí Vell

LA BADALONA TANCADA.

En complir-se un any del nou govern municipal de Badalona una anàlisi i crònica de Pablo Diaz-Flores (Mestre) a L’INDEPENDENT DE BADALONA

https://independentbadalona.cat/setmanari/opinio/263-la-badalona-tancada

https://www.elperiodico.com/es/badalona/20240530/desocupado-edificio-cinco-plantas-desde-2016-103109466

Visita de la Síndica de greuges desnonats de Can Bofí Vell i a l’Ajuntament

Insta a que es trobi una solució urgent doncs s’estan vulnerant drets

Carles Sagués parla amb els mitjans denunciant la situació

Dimecres 29 de maig nou desnonament al carrer Magatzem 89

Sense comitiva judicial, ni ordre, ni mediadors municipals. Sembla ser que una inmobiliaria vol comprar el local que porta mes de 8 anys sota resolució judicial. Estan tapiant la porta i gairebé no han deixat recollir les seves coses als desnonats. Poden ser de 10 a 20 persones mes al carrer. La situació es torna realment preocupant.

Volem agraïr a totes les persones que ens han mostrat interés i col·laboració per paliar la greu situació d’aquestes persones abandonades al carrer i comunicar-les que seguirem lluitant per una solució justa i digna del seu problema

El nostre agraïment

als medis TV , radio i periodistes

que segueixen el tema amb preocupació i interes

Amb el resultat previst per la mociò presentada al darrer ple municipal es van denegar les propostes d’actuació envers la greu situació de les persones afectades pel tancament del centre Can Bofí Vell, les entitats de la plataforma Badalona Acull es movilizarán per tal de fer el menys dramàtica possible la situació d’aquestes persones.

Ja s’estan distribuint aliments que han aportat les escoles de la ciutat.

Es planifica la seva assistència i acollida per serveis de dutxes, rentadores i aspectesmèdico-sanitaris per que es facin realitat el més rapid possible

El divendres 10 de maig es farà una entrevista amb la Síndica de Greuges per denunciar aquesta situació i, si es possible, mesures per revertir-la

“Si tanquen tornarem a viure al carrer.”

Dolors Sabater :

Seria negligent eliminar el servei residencial temporal per a persones adultes en situació social. Per aixó cal que Albiol porti a Ple les factures que es deuen a Suara i n’aproven el pagament. Servei essencial i obligatori. Convoqui Ple Extraordinari.

Diari Ara.

Marta Rodriguez Carrera : Entre els 45 usuaris que esqueden sense sostre hi ha vuit dones i malalts físics i psicològics, i no se’ls ha donat alternativa

Fonts de l’Ajuntament han assegurat que s’estan fent “tots els tràmits per pagar el deute” pero retreuen a Suara que hagi decidit plegar abans que s’obrís el concurs.

Els grups municipals ERC, En Comú Podem i Guanyem, a proposta de la plataforma d’entitats Badalona Acull presentaran per al seu debat i aprovació ,en el decurs del Ple de l’Ajuntament la següent moció :

Moció sobre recursos d’emergència residencial per a persones sene llar

S. MUÑOZ / M. MIRALLES - BADALONA (El punt avui)

Sonaven campanes, a Can Bofí Vell, l’únic centre d’acollida municipal de Badalona per a persones sense llar. Fa temps que s’estava covant una crisi i finalment ha esclatat. Suara ( www.suara.coop/ca ), la cooperativa encarregada de la gestió, va fer públic ahir que posen el punt final al seu projecte i no hi ha cap altra raó que el fet que fa tres anys que l’Ajuntament no paga. El dia 29 d’abril acaben el seu projecte. Què passarà després? És una incògnita. Des de l’Ajuntament diuen que s’està buscant la fórmula amb els serveis jurídics. Pel que fa al deute. Quant al treball social, l’atenció, ni piu. De moment, i segons la informació disponible, a partir del 29 l’antiga masia no podrà oferir ja el servei de pernoctació –fins a 45 persones cada dia– ni tampoc obrirà el menjador social –per a mig centenar–. Així s’explicaven ahir des de la cooperativa: “La situació actual d’impagament a Can Bofí Vell s’ha tornat insostenible per a Suara Cooperativa i ens obliga a haver de deixar el servei.” Han informat l’Ajuntament i han presentat una proposta de subrogació dels contractes de les treballadores de l’equipament perquè una altra empresa ho pugui gestionar. “L’Ajuntament no ha pagat a Suara Cooperativa per la gestió d’aquest servei de Can Bofí Vell des d’inicis de l’any 2021, i s’ha acumulat un deute que supera els 1,7 milions d’euros.” I conclouen: “Aquesta situació posa l’organització al límit ja que no pot seguir assumint la despesa mensual que suposa un servei d’aquestes característiques.”

Suara és una cooperativa sense ànim de lucre que treballa en diferents àmbits, sempre posant les cures al centre i amb visió comunitària. Gestiona projectes en totes les etapes de la vida, des de la infància fins a la vellesa. Fa poc més de deu dies Suara Cooperativa va rebre novament el segell Làbora per la contractació de persones en situació de vulnerabilitat durant aquest any.

“És vergonyós”

Des de la plataforma Badalona Acull expressaven consternació. Precisament ara, que la crisi de l’habitatge es fa encara més present, la notícia és una galleda d’aigua freda. “És vergonyós.” Les entitats troben que l’Ajuntament tira pilotes fora, quan se li reclama que actuï en matèria d’habitatge: “Ho hem dit una vegada i una altra, que només teníem Can Bofí Vell, i que ara desaparegui és... Però és que, a més a més, ja teníem aprovat un alberg per a 200 persones i el PP el va tirar enrere! Hem d’aconseguir algun equipament. Tot això ho hem denunciat moltes vegades.”

La crisi de Can Bofí Vell també es valorarà demà en la trobada de la Taula Sense Llar de Badalona. A la taula hi ha representació de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament, i també d’entitats que treballen en l’àmbit de la vulnerabilitat en matèria d’habitatge, com ara Càritas, la Fundació Roca i Pi, la Fundació Mambré, la Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja, Sant Joan de Déu Serveis Socials i l’Asaupam (Associació d’Intervenció Comunitària en Drogues).

Cinquanta persones al ras i sense menjar

Badalona es queda sense cap recurs d’urgència de titularitat pública. I amb un deute d’anys, de prop de dos milions, acumulat durant la governança de dues forces polítiques diferents, el PP i el PSC. Darrere dels euros hi ha les persones. Les que es quedaran sense aquest suport. Les treballadores socials assenyalaven ahir: “Al llarg de quatre anys, aquest recurs ha atès 476 persones sense sostre de Badalona.” I prop de 600 al menjador social. Tenint en compte que tant en la pernoctació com en el menjador social s’atenen una mitjana de 50 persones al dia, vol dir que “s’aboca 50 persones a dormir al carrer i sense accés a l’alimentació”. Es tracta d’un servei essencial, reconegut per la llei de règim local. És el servei més bàsic que preveu l’estratègia catalana per a l’abordatge del sensellarisme a Catalunya (març del 2023). El tancament de Can Bofí Vell, afirmen, “és la punta de l’iceberg d’un govern que considera els serveis socials com una àrea menor dins de l’estructura municipal”.

L’Ajuntament de Badalona : “está en ello” .No se trata de un problema político es de inefciencia administrativa (des del 2021)


COMISSIÓ ACCIONS HABITATGE I CONTRA LA POBRESA A BADALONA

Can Pepus 10 d’abril 2024

 

ASSISTENTS

(Sant Roc som Badalona), Carme, Xavier, (Ponts per la Pau), Casal de Cuba, AAVV , (Ateneu sant Roc), Caritas, (Stop Mare Mortum) (11persones)

 

ORDRE DEL DÍA

Concretar i definir un acte potent, reivindicatiu i mediàtic sobre el problema de l’habitatge i la pobreza a Badalona

 

ACORDS

 

-       Acollint-nos a la llei de transparencia de les administracions públiques de catalunya, TRAMITAR UNA INSTÀNCIA a l’ajuntament demanant informació actualitzada sobre:

1.- Pla municipal d’habitatge

2.- Consell municipal d’habitatge.

 

-       Es valora un logo/lema com SOS ACCÉS HABITATGE per a identificar i compartir les accions i movilitzacions.

 

-       Ja que el dilluns 7 d’octubre és el dia mundial de l’habitatge es proposa una JORNADA INFORMATIVO-FESTIVA per centrar reivindicacions. (2º quinzena de setembre??). Com a movilització es proposa ENCERCLAR el Viver, el Hostel, la Plaça de la Vila...amb participació important de persones afectades.

 

-       Com a objectiu clar i identificable exigir un NOU EQUIPAMENT per a emergències habitacionals a Badalona i una plantilla de personal dels Serveis socials adient a les necesitats de la ciutat.

 

-       Ens emplacem per anar concretant aspectes de la jornada d’inici de la campanya : format, ponents, lloc, (peli-documental), presentació, etc.

 

-       Ja des del proper dimecres 17 d’abril

Badalona acull demana un alberg per a persones en situació d’emergència social

L’esfondrament de l’edifici del carrer Canigó número 9, torna aposar de manifest aquesta necessitat i l’oportunitat perduda pel

govern municipal al decidir paralitzar el procés de compra del Hostel Be Dream.

La plataforma d’entitats socials Badalona acull lamenta profundament el desastre que ha

afectat a l’edifici de 5 plantes i que ha comportat el desallotjament d’una seixantena de

famílies i espera que finalment no s’hagi de lamentar víctimes.

Lamentablement aquest esfondrament no és el primer, ni segurament serà l’últim, tenint en

compte l’estat de molts edificis de la ciutat i la manca d’Inspecció Tècnica de Vivendes.

Les nostres entitats fa temps que reclamem una campanya informativa sobre la necessitat de

manteniment d’edificis i un pla de suport tècnic i econòmic per a fer-ho possible.

És evident la manca de recursos de Badalona per fer front a situacions urgents d’habitatge, com la

que s’ha produït avui, amb les famílies desnonades amb criatures petites o amb persones que

perden la seva residència habitual per un accident fortuït i els resulta impossible pagar una

habitació, llogar un pis assequible o assumir el cost de pernoctar en un hostal.

Davant d’aquesta trista situació i les diferents problemàtiques al voltant de l’habitatge, queda

palès que és del tot imprescindible poder debatre i reflexionar sobre aquestes qüestions i conèixer

les propostes que pugui tenir el govern municipal. Per això tornem a reclamar la convocatòria

urgent del Consell Municipal de l’Habitatge.

Badalona acull com a plataforma d’entitats socials, que busca unir esforços i coordinar actuacions

per atendre les diferents necessitats socials, es posa a disposició de les diferents famílies afectades

i de l’Ajuntament com a coordinador de les accions de suport, per a qualsevol cosa en la que

puguem col·laborar.

Badalona, 6 de febrer de 2024

Si seguiu l’enllaç del twiter veureu la intercenció del Carles Segues

VALORACIÓ DE LA MOCIÓ PRESENTADA  EN EL PLÉ MUNICIPAL DEL 4 DE MARÇ A FAVOR DE L’HABITATGE I CONTRA LA POBRESA.

Malgrat la bona interpel·lació feta pel Carles  Segues en el torn de paraules, amb dades i fets inqüestionables referents a la penosa situació de la ciutat de Badalona, la moció presentada pels grups municipals de Guanyem, ERC i En Comú Podem ha estat rebutjada pel PP  amb l’abstenció del PSC.

Afortunadament la resposta de les diferents entitats personades a la plaça de la vila demostra que l’habitatge i la pobresa, la salut, les pensions, el país i les guerres si que ens interessen i ens preocupen. Els desnonaments i desallotjaments d’aquests últims dies posen en evidència l’actual política municipal al respecte.

Un año más, nos reunimos para denunciar y exigir justicia por la muerte de 14 de nuestros hermanos el 6 de febrero de 2014 en la Playa del Tarajal, en Ceuta: Yves, Samba, Daouda, Armand, Luc, Roger Chimie, Larios, Youssouf, Ousmane, Keita, Jeannot, Oumarou, Blaise y otro compañero cuyo nombre desconocemos. Un año más, nos reunimos para hacer memoria y seguir reivindicando que nadie merece morir en las fronteras buscando una vida mejor.

Se cumplen 10 años de la Tragedia del Tarajal, 10 años de dolor, de impunidad y de injusticia, pero también, 10 años de lucha, de resistencia y de fuerza colectiva.

En este mismo mar, hace 10 años, 14 personas fueron asesinadas. Murieron ahogadas mientras la Guardia Civil les disparaba con bolas de goma y les lanzaba material antidisturbios para evitar que llegaran a la costa. 23 personas fueron devueltas a las autoridades marroquíes desde la misma playa del Tarajal y sin acceso a ningún procedimiento formal. Las autoridades no les auxiliaron. Las autoridades no se pusieron en contacto con sus familias. A lo largo de estos años y a pesar de las denuncias, las autoridades no han investigado estos hechos suficientemente, no se han depurado responsabilidades y el caso se ha cerrado dejando a las familias sin respuestas y sin justicia.

La Tragedia del Tarajal no es un caso aislado, forma parte de un sistema perverso, racista, colonial y supremacista blanco que menosprecia y asesina los cuerpos, las vidas negras, las vidas magrebíes, las vidas migrantes, no investiga sus muertes y no hace nada para evitar que se sigan repitiendo. El año 2023 acabó dejando tras de sí más de 6.600 víctimas en el intento de llegar a nuestras costas.

Después de todo este tiempo, este sistema racista y sus políticas migratorias siguen negando el derecho a la verdad, a la justicia, a la reparación y a la no-repetición.

Todavía hoy, las familias de las víctimas siguen sin conocer la verdad, sin ser reparadas, reconocidas y sin poder despedir a sus seres queridos con dignidad. Las fronteras siguen siendo espacios de no derecho y de muerte, y siguen sin existir vías legales y seguras que eviten tragedias como esta.

Denunciamos:

-  El racismo en todas sus formas, pero hoy sobre todo, aquel que atenta contra la vidas migrantes en las fronteras a través de las instituciones y las políticas fronterizas.

-  Denunciamos el neocolonialismo presente en las políticas de cooperación al desarrollo al servicio del control y la externalización de fronteras.

-  Denunciamos la instrumentalización de las personas migrantes y la explotación de sus cuerpos.

-  Denunciamos el “Pacto Europeo de Migraciones y Asilo”, incompatible con los derechos humanos que provocará que tragedias como la del Tarajal y el 24J sigan repitiéndose.

-  Denunciamos la violencia administrativa que dificulta el acceso de muchas personas a conocer sus derechos, a solicitar asilo, les expone a más violencias como la explotación laboral, adicciones, situación de calle, y hace de las instituciones una frontera más.

-  Denunciamos que el estado no se responsabilice de las miles de muertes en el mar cada año de personas migrantes.

-  Denunciamos el constante goteo de muertes y desapariciones que se dan en las playas de Ceuta y Melilla, en el camino a Canarias o en las rutas para llegar a Europa.

Por todo ello, exigimos:

-  Que el Estado asuma su responsabilidad sobre las muertes del Tarajal, repare a sus víctimas y establezca mecanismos para salvaguardar las vidas en las fronteras.

-  Que se permita a las familias de las víctimas del Tarajal visitar la sepultura y decidir sobre el destino de los cuerpos de sus hijos. - Exigimos una mejor gestión de los recursos y presupuestos públicos, invirtiendo más políticas sociales que ofrezcan una acogida digna para todas las personas migrantes y refugiadas.

-  La NO ratificación del Pacto Europeo de Migraciones y Asilo y la implementación de una política que ponga en el centro los derechos y las vidas de las personas.

-  Que se promuevan relaciones jjustas con los países del sur global y que cese el expolio de sus recursos naturales.

-  Que cese el uso de la violencia en las fronteras.

-  Que se garantice el rescate de todas vidas en el mar.

-  Que se establezcan vías Seguras y se reconozca el derecho a la libre circulación de todas las personas.

Un año más nos reunimos aquí para gritar que todas la vidas importan, que las vidas migrantes importan, que las vidas negras importan. —- poner Flores a medida que se dicen los nombres—

Por Yves, por Samba, por Daouda, por Armand, por Luc, por Roger Chimie, por Larios, por Youssouf, por Ousmane, por Keita, por Jeannot, por Oumarou, por Blaise y por otro compañero cuyo nombre desconocemos. También por Lilia, por Marouane, por los hermanos de Gorg y por todas las personas que han sido asesinadas por las políticas migratorias de la Unión Europea.

Seguiremos luchando tantas décadas como sean necesarias para que las vidas negras y las vidas migrantes sean respetadas y dignificadas. Seguiremos reuniéndonos y alzando la voz por todas las víctimas de las fronteras.

Seguiremos pidiendo justicia y verdad para ellas y sus familias.

Tarajal, ¡No Olvidamos! 10 años exigiendo verdad, justicia y reparación.

Per si esteu interesats

Los migrantes rescatados en las Canarias acogidos en Cataluña, sin opciones :

“Vine a trabajar y resulta que no puedo”

El Periódico

Las oenegés recelan del traspaso de inmigración a Cataluña :

“Si la competencia es para expulsar a gente será un retroceso”

Las familias desahuciadas de Badalona, a la calle: “Albiol presume del árbol de Navidad más grande, pero no atiende a la gente”
-
https://elpais.com/espana/catalunya/2024-01-09/las-familias-desahuciadas-de-badalona-a-la-calle-albiol-presume-del-arbol-de-navidad-mas-grande-pero-no-atiende-a-la-gente.html

Fidel al seu programa l’Alcalde Albiol criminalitza als ocupes i demostra com vol la “neteja” de Badalona.

De moment ja no són persones conflictives i incíviques ara són il·legals

Sembla ser que res pot canviar per millora de les situacions de pobresa i vulnerabilitat per alguns ciutadans de Badalona.

Es vol difondre mitges veritats , quan no mentides, per tal de no assumir responsabilitats per la manca de les polítiques socials que realment necessita la ciutat

Comunicat del Govern municipal amb relació a la situació de les persones que van ser desocupades al carrer Calderón de la Barca - Ajuntament de Badalona

https://www.badalona.cat/ca/actualitat/noticies/comunicat-del-govern-municipal-amb-relacio-a-la-situacio-de-les-persones-que-van-ser-desocupades-al-carrer-calderon-de-la-barca

ACN - Agència Catalana de Notícies a X: "VÍDEO | Badalona no renova l'ajuda als desnonats, ara fa tres setmanes, del barri de La Salut. Una de les afectades, la Bakali, pateix càncer de mama i demana que els ajudin a buscar un pis de lloguer: "No volem res gratis" https://t.co/2buPDFStJ8 https://t.co/IY1xq69gdz" / X

BADALONA ACULL TE PER TOTES VOSALTRES ELS MILLORS DESITJOS PER AL PROXIM 2024

FELICITATS !!!

El 24 de desembre finalitza el joc online del “Calendari solidari d’advent” que ens ha donat diversió, nous coneixements de les entitats badalonines que treballem per millorar la situació de pobresa, marginació i vulnerabilitat de tantes persones de nostre ciutat.

Us heu preguntat qué passaria si de cop deixesin de funcionar??

Gràcies a totes i una forta abraçada solidaria per tothom

Tots plegats som guanyadors !!

AVUI 20 DE DESEMBRE ES CONSUMARÀ A LA UE UN NOU PACTE PER LA MIGRACIÓ I ASIL

UN NOU PACTE MES RESTRICTIU QUE REFERMARÀ EL RACISME INSTITUCIONAL A EUROPA PER A VERGONYA DE TOTS NOSALTRES

UN NADAL DESNONAT

Fidel al seu programa l’Alcalde Albiol criminalitza als ocupes i demostra com vol la “neteja” de Badalona.

Cal remarcar que l’ocupació no es delicte i només en el cas de que la propietat en faci ús o presenti denuncia, serà el jutge qui determinarà el delicte o no.

Hem de fer un bon ús de les paraules per tal d’evitar perjudicis greus a les persones vulnerables

Així va acavar l’incendi i desallotjament de la nau de Guifré

5 morts que mai oblidarem

Solars buits per a l’especulació inmobiliaria i sense un alberg per a emergències habitacionals digne de la ciutat de Badalona.

Fins a quan Sr Alcalde?

Passa a l’acció!